Reivindiquem l’Orgull LGTBIQ+

A Sant Boi han sortit recentment a la llum diverses agressions LGTBIQ-fòbiques. Demanem a l'Ajuntament de Sant Boi que sigui valent i faci onejar la bandera Arc Iris al balcó de la Casa de la Vila.

#28J. Orgull en la diversitat.
#28J. Orgull en la diversitat.

Un diumenge 26 de juny de 1977, el Front d’Alliberament Gay de Catalunya (FAGC), des de la clandestinitat, convoca a Barcelona la primera manifestació del col·lectiu, uns dies desprès de les primeres eleccions de caire democràtic a Espanya des de la república. La manifestació es va convocar per demanar la derogació de la "Llei sobre perillositat i rehabilitació social", que decretava que aquelles que 'realicen actos de homosexualidad' podien ser, entre d'altres, internats 'en un establecimiento de reeducación por tiempo no inferior a cuatro meses'.

Ara, 43 anys desprès, i cada 28 de juny, celebrem el dia internacional de l'Orgull LGTBIQ+ que commemora els aldarulls de Stonewall i reivindica els drets del col·lectiu a Catalunya i al món.

Enguany, però, no podrem celebrar l'Orgull com cal degut a la COVID19. Malauradament, continua sent tant o més important reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+ després de conèixer les dades publicades per l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) al seu informe sobre l'Estat de l'LGTBI-fòbia a Catalunya al 2019, on s'exposa que les denúncies registrades al respecte van créixer un 41,6%. Com a societat, no podem tolerar-ho.

Una altre fet que afecta la celebració de l’Orgull enguany és la sentència que prohibeix penjar banderes no oficials als edificis públics. És més que evident que amb aquesta decisió el Tribunal Suprem pretén mantenir fóra de l'àmbit institucional qualsevol cosa que alteri l'status quo. Aquesta decisió també afecta al col·lectiu LGTBIQ+, que aquests dies es troba que molts ajuntaments no faran onejar la bandera que els representa. Un cop més es veuen sota una legalitat que nega els seus drets i els de totes. Per això, ens sumem a la proposta que fa l’OCH convidant a tots els ajuntaments del país a penjar la bandera Arc Iris.

A Sant Boi han sortit recentment a la llum diverses agressions LGTBIQ-fòbiques. Una al darrer més de novembre, i altra fa poc més d’una setmana. Per aquest motiu demanem a l'Ajuntament de Sant Boi que, més enllà d'una pancarta i de la declaració institucional aprovada per unanimitat al Plenari del passat dia 25, sigui valent i faci onejar la bandera Arc Iris al balcó de la Casa de la Vila. Com a vila on ens sentim orgullosament diversos no ens podem permetre no fer-ho.

Des d’Esquerra Republicana de Sant Boi estarem amatents per defensar el drets del col·lectiu i la seva visibilitat.