Confinats, però continuem treballant per Sant Boi

Durant la crisi sanitària del COVID-19, hem volgut mantenir el silenci públic i treballar per Sant Boi. Ara no és el moment de llençar el virus contra ningú.

Confinats, continuem treballant per Sant Boi
Confinats, continuem treballant per Sant Boi

Alguns de vosaltres ens pregunteu què estem fent la gent d’Esquerra a Sant Boi durant aquesta situació d’emergència, durant aquesta crisi. I ens ho pregunteu perquè no ens veieu fent ni declaracions, ni proclames, ni publicacions a les xarxes opinant sobre la situació ni criticant el que fan o deixen de fer uns i altres, més enllà de compartir consells, recomanacions o mesures que s’adoptaven a tots nivells. 

Aquesta és una actitud plenament volguda. Mantenir el silenci públic però treballar en privat. Des d’abans que es decretés l’estat d’alarma, la gent d’Esquerra Republicana a Sant Boi ens vam posar a disposició de l’alcaldessa i del govern de la ciutat, perquè vam pensar -i ho seguim fent- que era la millor aportació que podíem fer. Perquè, com diu en Gabriel Rufián, nosaltres no volem llençar el virus al cap de ningú. 

Des de llavors hem treballat amb lleialtat i responsabilitat, demanant informació, fent propostes, tant en l’àmbit de la gestió de la crisi actual com pel que fa a les mesures que caldran quan això passi. No sempre hem coincidit amb l’anàlisi o les actuacions a emprendre, però no creiem que aporti res tirar-nos els plats pel cap en aquests moments, i estem convençuts que la ciutadania tampoc ho vol ni ho entendria. Ja hi haurà temps, quan ens n’haguem sortit, de retre comptes d’allò fet, d’allò que no s’ha fet i de com s’ha gestionat tot plegat. Perquè qualsevol acció pública, fins i tot en emergència, mereix ser avaluada. 

Fins que arribi aquest moment, però, nosaltres seguirem amb aquesta actitud. Constructiva i propositiva, des de la humilitat i la discreció, però també amatent als diferents àmbits de la nostra ciutat que s’estan veient afectats per aquesta situació. Ho farem amb la voluntat de ser útils i de fer, també en aquesta situació, el que ens vam comprometre a fer. Fer anar a més la nostra ciutat. Ajudar a superar aquests moments i a encarar els que vindran un cop ho haguem superat amb més garanties. 

Sabem que són moments difícils per a tothom. Molta incertesa, molta por. El dolor per les persones que perdem al nostre voltant. Però també moments on pot aflorar el millor de tots i cadascun de nosaltres. On l’aportació de cadascú de nosaltres és necessària, gairebé imprescindible. Des de quedar-se a casa, fins a l’atenció sanitària de primera línia, passant per totes i cadascuna de les circumstàncies personals de tota la gent de Sant Boi, de tota aquella gent que forma part dels serveis essencials que permeten que tot plegat segueixi funcionant o d’aquella gent que desinteressadament ofereix el seu temps i recursos per ajudar als conciutadans i conciutadanes des del voluntariat. 

En aquesta situació, la gent d’Esquerra també estem a la vostra disposició. Perquè ens traslladeu els vostres neguits, inquietuds, consultes o propostes per tal que nosaltres les puguem vehicular. No espereu solucions màgiques. Les situacions com l’actual no en tenen. Però nosaltres ens comprometem a respondre allò que ens demaneu, encara que sigui amb un “no hi podem fer res”. Des de la humilitat i la sinceritat. 

Si voleu fer-ho, escriviu-nos a erc@santboi.cat i, des del Grup Municipal Republicà a l’Ajuntament, us donarem resposta. 

Desitjant-vos tota la salut del món i enviant-vos una abraçada carregada d’energia i ànims, restem a la vostra disposició. 

Miquel Salip, Rosa Mur, Jaume Sans, Andrea Martínez i Jordi Vilar

Regidors i regidores del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a Sant Boi