Esquerra Sant Boi es posiciona en contra de l’ampliació de les pistes de l’aeroport de Barcelona-El Prat

Creiem que hem d’apostar per un model descentralitzat, on es distribueixi el tràfic de manera eficaç entre els aeroports de Reus i Girona, i es connectin amb Barcelona mitjançant infraestructures ferroviàries

Vista aèria de l'aeroport de Barcelona-El Prat
Vista aèria de l'aeroport de Barcelona-El Prat | Ad Meskens

Representants d’AENA han mantingut recentment contactes amb l’ajuntament de Barcelona i els del Baix Llobregat propers a l’aeroport d’El Prat per tal d’ampliar-ne la capacitat d’aquest.

Des d’Esquerra Republicana de Sant Boi volem manifestar la nostra oposició a les modificacions que es puguin fer en aquest sentit més enllà de les que ja es contemplen al Pla Director (construcció de la terminal satèl·lit, entre d’altres) i que descarten l’ampliació de les pistes.

L’any passat, l’aeroport d’El Prat va tenir 52,6 milions d’usuaris. Amb aquestes xifres ja podem veure els efectes que té sobre l'àrea de Barcelona en qüestions tan importants com la contaminació de l’aire i, també, acústica. Les propostes que s'estan valorant plantegen modificacions per tal d’arribar als 70 milions.

A més, aquestes noves modificacions no només suposarien un increment d’usuaris i de tràfic aeri, sinó que implicarien, un cop més, la destrucció d'espais agraris i medis naturals, com la Ricarda, per tal de créixer de manera indefinida.

Des d’Esquerra Sant Boi creiem que hem d’apostar per un model descentralitzat, on es distribueixi el tràfic de manera eficaç entre els aeroports de Reus i Girona, i es connectin amb Barcelona mitjançant infraestructures ferroviàries amb estacions intermodals que permetin reduir la petjada ecològica.

Estarem atents a qualsevol canvi que es plantegi en els pròxims mesos.