Esquerra reclama concreció al Pla Director del Verd Urbà de Sant Boi

Els republicans assenyalen que és només un "text de bones intencions" si no va acompanyat d'una política urbanística a Sant Boi que el tingui en compte, un pressupost, una calendarització i un seguiment que garanteixi la seva implantació.

Text d'al·legacions presentat
Text d'al·legacions presentat

Dilluns, 13 de gener, el Grup Municipal d'Esquerra va presentar al·legacions al Pla Director del Verd Urbà de Sant Boi que es va presentar al ple del 24 d’octubre de 2019.

El grup republicà assenyala que aquest és només un text de bones intencions si no va acompanyat d'una política urbanística a Sant Boi que el tingui en compte, un pressupost, una calendarització i un seguiment que garanteixi la seva aplicació.

El Pla està mancat de concreció. Si bé assenyala la necessitat d'incrementar l'escàs ratio d'arbrat per habitant i consolidar el verd urbà, obvia algunes de les maneres de fer-ho. En aquest sentit, les propostes d'Esquerra, algunes ja històriques, són generar zones arbrades al sector de la Parellada (Oasi) i a la riera de Can Soler, que jugarien un paper de transició entre els diferents espais naturals de la vila; consolidar els verds urbans a la zona de Can Gavarrot, la Verdera, la Bòvila i el Bori, tot generant uns corredors verds que travessin la ciutat i hi arribin; i recuperar o dotar d'esplendor parcs com la Torre del Sol, el de Marianao o l'entorn de Can Julià.

Des d'Esquerra Sant Boi no s'entendria que aquest pla no s'utilitzés per aplicar les mesures lligades a l'Emergència Climàtica que es van assumir per la ciutat al Ple Municipal del setembre de 2019, i que servís per revertir algunes de les polítiques d'expansió urbanística per tal de convertir Sant Boi en una ciutat pública, ecològica i amb una gran qualitat de vida, amb un entorn natural envejable que posi fre a la contaminació.

D'aquesta manera, el vot d'Esquerra respecte el Pla Director del Verd Urbà, està supeditat a l'acceptació de les següents mesures:

  1. L'Ajuntament s'ha de replantejar els seus projectes d'expansió urbana i recollir les aportacions de la ciutadania a través del Consell Municipal de Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat.
  2. S'han de consolidar les zones verdes actuals i les noves que el Pla proposa, així com concretar amb les actuacions proposades per Esquerra.
  3. Ha de garantir el paper del verd urbà com a connector amb l'entorn natural.
  4. La creació d'un reg sostenible, aprofitament de l'aigua fluvial i depurada no potable.
  5. Garantirà una bona gestió i manteniment del verd urbà amb personal qualificat i recursos tècnics i econòmics.