Esquerra Republicana exhibeix programa i fortalesa per portar el canvi a Sant Boi

Els republicans van exposar els punts forts del seu programa electoral 2019-2023 i es van presentar com a única alternativa real a 40 anys de govern socialista.

Foto final amb diversos membres de la candidatura i el Conseller El Homrani
Foto final amb diversos membres de la candidatura i el Conseller El Homrani

Diumenge 12 de maig la candidatura d’Esquerra Republicana per Sant Boi va presentar les línies mestres del seu Programa Electoral davant d’un nombrós públic que va haver de patir una bona dosi de calor dominical. El programa republicà compta amb quatre grans eixos que van ser desgranats pels cinc primers integrants de la llista: Jordi Vilar, Andrea Martínez, Jaume Sans, Rosa Mur i Miquel Salip, candidat a l’alcaldia. A l'acte també hi va intervenir el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani.

L’acte va començar amb l’exposició de Jordi Vilar sobre l’eix programàtic de justícia social, que va fer especial referència a l’educació, la cultura i l’esport. “És impensable que la nostra ciutat no compti amb cicles formatius en aquells camps de gran potencialitat com són l’agricultura, la salut ental, l’esport o la gestió de l’entorn natural”, va reblar el número 5 de la llista republicana. Al seu torn, Andrea Martínez va presentar l’eix de dinamització econòmica responsable que inclou apartats com agricultura, comerç i turisme. La defensa del petit comerç és imperativa pels republicans, com va explicar la número 4 “apostem per un model de comerç urbà que vertebri i cohesioni els nostres barris, els faci segurs, integradors i sostenibles. Un model que garanteixi la pervivència d’una àmplia oferta de petit comerç independent i eficient”.

El regidor i actual número 3 de la candidatura Jaume Sans, va presentar l’eix de cohesió territorial i sostenibilitat en el qual s’inclouen propostes per a l’entorn urbà, l’entorn natural o la mobilitat. Sans, geògraf de professió, és un gran coneixedor del patrimoni natural de Sant Boi i va posar sobre la taula una de les propostes històriques de la formació a nivell local “cal un coixí verd al voltant de la ciutat que faci de transició entre la trama urbana i l’entorn natural. Ha de quedar clar que la ciutat construïda té uns límits i que no ha de passar d’allà”.

El darrer dels eixos del programa és el de governança republicana i va ser exposat per la número 2 Rosa Mur. Esquerra Republicana té una manera diferent dels socialistes d’entendre el bon govern i els pilars en els que es basa són la transparència, l’ètica el rendiment de comptes i la participació ciutadana. Com va manifestar Mur: “cal implementar una altra manera de fer política basada en el dret a decidir i la democràcia deliberativa i col·laborativa, tota la ciutadania s’ha de fer corresponsable de la gestió de la ciutat”.

El candidat a l’alcaldia dels republicans, Miquel Salip, va tancar els parlaments per part de la candidatura santboiana destacant la fortalesa i el realisme del programa electoral que aspira a ser programa de govern. L’habitatge, l’urbanisme responsable, la defensa del patrimoni o la voluntat de desencallar temes enquistats de la ciutat com la Caserna o les obres de la variant de la carretera C-245 no van faltar en la seva repassada. Tampoc va voler oblidar la situació excepcional que viu el país “aquestes eleccions són de caràcter local, sí. Però mentre tinguem amics i companys a la presó i persones exiliades totes les eleccions seran excepcionals”. Salip va presentar Esquerra com l’única alternativa real a 40 anys de govern socialista a la ciutat “la papereta d’Esquerra és la papereta del canvi, amb el millor equip, el millor programa i millors condicions que mai per dur-lo a terme. Només nosaltres estem en condicions de liderar el canvi que li cal a Sant Boi i fer que la ciutat vagi a més”.

El Conseller El Homrani va tancar l’acte destacant la importància dels municipis pel que fa a polítiques de proximitat per a les persones i la necessitat d’una bona coordinació entre Generalitat i municipis per dur-les a terme. “Qui us digui que Sant Boi és una illa, que és diferent o no té res a veure amb la resta del país, us enganya” va concloure el conseller per posar en valor la cohesió territorial catalana.