Esquerra Republicana de Sant Boi critica el PSC per la utilització de l’edifici de l’Ajuntament per fer una sessió fotogràfica de la seva candidatura municipal

Els republicans obtenen unes imatges que demostren que l’alcaldessa i el seu partit van utilitzar el terrat de la Casa de la Vila per a usos electorals

Ús partidista de les instal·lacions de l'Ajuntament per part de l'equip de l'alcaldessa Lluïsa Moret
Ús partidista de les instal·lacions de l'Ajuntament per part de l'equip de l'alcaldessa Lluïsa Moret

A través d’un veí proper a l’Ajuntament, Esquerra Republicana va tenir accés a unes imatges del diumenge 14 d’abril on es veuen diferents membres de la candidatura municipal del PSC, amb l’alcaldessa Lluïsa Moret al capdavant, participant d’una sessió fotogràfica al terrat de l’edifici consistorial.

El candidat republicà a l’alcaldia de Sant Boi, Miquel Salip, ironitza amb els fets, sense restar-los gravetat: “en veure l’alcaldessa al terrat de l’Ajuntament un 14 d’abril vam pensar que potser tenia intenció de proclamar la República. La desil·lusió va ser gran quan vam veure que, no només no es tractava d’això, sinó que a més estava fent un ús partidista i il·legítim de la casa de totes i tots”.

Totes les persones fotografiades ho feien amb un cartell a les mans amb el lema #JoSantBoi, fet que evidencia que es tractava d’una sessió fotogràfica de campanya i no d’un acte vinculat a l’acció de govern municipal, ja que aquest és el lema electoral utilitzat per l’alcaldessa i la candidatura del PSC.

Segons el candidat dels republicans, “això no fa més que refermar la tesi de que n’hi ha que confonen el partit amb la institució. Després de 40 anys de governar-la, un ja no deu saber què és què, es mimetitza i pensa més en els interessos propis que en els de la ciutadania que representa”.

El fet de fer aquesta sessió en diumenge agreuja més la situació. Tenint en compte que és un dia sense activitat dins l’Ajuntament, probablement això va comportar que algun funcionari municipal hagués d’obrir les portes, especialment la del terrat, que no és de lliure accés, fora del seu horari habitual de feina.

Com apunta Salip, “el mandat va començar amb una foto de l’acord de govern entre PSC i ICV-EUiA-MES feta al despatx d’alcaldia, en comptes d’en un lloc neutral i acaba amb el terrat de l’Ajuntament com a estudi fotogràfic del PSC”. La conclusió és clara pel cap de llista d’ERC: “aquesta ciutat necessita un canvi. Un canvi en les maneres de fer i de ser. Cal un nou impuls republicà a l’Ajuntament perquè la ciutat pugui anar més enllà, lluny de les males pràctiques de qui fa massa que governa. A més, enlloc està escrit que sempre hagin de guanyar els mateixos”.