El diputat d'Esquerra Jordi Albert visita la Unió Esportiva Santboiana

El diputat d'Esquerra Jordi Albert visita la Unió Esportiva Santboiana
El diputat d'Esquerra Jordi Albert visita la Unió Esportiva Santboiana

El passat dijous, el diputat d’Esquerra al parlament de Catalunya, i també president comarcal de la formació, Jordi Albert, va fer visita institucional a la Unió Esportiva Santboiana acompanyat dels candidats d’Esquerra Sant Boi per a les properes eleccions municipals Rosa Mur, Jaume Sans i Jordi Vilar. La Santboiana és un club referent del rugbi al nostre país que el 2021 celebrarà el seu centenari. Els preparatius de l’efemèride ja estan en marxa i el Secretari de la Fundació Trino Puig i el Director Esportiu Ricardo Martinena van voler compartir el projecte amb ells.

La Santboiana es financia amb les aportacions dels seus socis i el patrocini de nombroses marques comercials, per bé que és difícil obtenir ingressos que cobreixin totes les necessitats del club. El projecte a curt i mitjà termini requerirà d’ajuda institucional i el diputat d’Esquerra es va oferir a fer de corretja de transmissió per elevar les demandes del club a les administracions pertinents. La visita va permetre conèixer de primera mà els principals problemes que es troba un club centenari per subsistir i els reptes de futur que afronta, així com per proporcionar alguns contactes que poden servir per compartir experiències i teixir sinergies.

L’arrelament del club a la ciutat de Sant Boi és palpable, tot i que es tracta d’un equip amb projecció internacional. En breu començaran les obres de remodelació de l’Estadi Baldiri Aleu, que inclouen la implantació de gespa artificial, una mesura que millorarà qualitativament les possibilitats de les instal·lacions i que pot contribuir molt a projectes com el de donar més visibilitat a l’esport femení o al del rugbi inclusiu, una iniciativa que demostra tot el que els valors d’aquesta entitat retornen a la ciutat.

La reunió va acabar amb una visita a les instal·lacions del club, que romanen inacabades. La projecció d’un centre d’alt rendiment i el projecte de portar a Sant Boi el museu nacional del rugbi són només alguns exemples de l’ambició de la Santboiana de cara al futur i de l’amor que senten els seus responsables per aquest esport. La il·lusió que hi posen, malgrat els escassos recursos dels que disposen, mereixen més suport i més facilitats per part de l’Ajuntament de la ciutat. El patrimoni cal cuidar-lo sempre, i si un club esportiu exporta el nom de Sant Boi arreu on va, aquesta és la Unió Esportiva Santboiana. 

No podem acabar sense agrair a en Trino i en Ricardo la seva fantàstica acollida i la bona entesa que hi va haver en la reunió. Ens emplacem a col·laborar estretament perquè la Santboiana continuï sent motiu d'orgull per a la ciutat durant molt temps més.